Молодіжне служіння
14 жовтня - День захисника України
У день захисника України молодь церкви «Пробудження» мала чудову нагоду для
спілкування. Наші сестри організували з Божою допомогою привітання братів з нагоди цього свята. Ми вирішили зробити це оригінально, щоб у кожного залишилося багато позитивних спогадів та емоцій, тому свято для братів почалося з квесту. Вони пройшли довгий шлях, виконуючи різні завдання на кожному з пунктів, практикуючи свої духовні, інтелектуальні, фізичні та інші навички. Напевно, одним з найприємніших та найцікавіших етапів була гра в боулінг. Виконавши усі завдання квесту, наші брати дісталися до кінцевого пункту призначення - Дому Молитви, де їх чекало продовження свята, а саме смачна вечеря, спілкування та духовна частина. Ми мали чудову можливість згадати події нашого молодіжного служіння за попередній рік, переглядаючи слайди зі світлинами. Це було дійсно благословенно побачити таку кількість різних подій та служінь, що відбулися за минулий рік, скільки ми пройшли разом, скільки досягли. Це так приємно усвідомлювати себе частиною однієї великої, дружньої родини дітей Божих. Окрім квесту, для всіх учасників вечору була представлена вікторина на знання текстів з Біблії, що також заохотило усіх нас ще більше пізнавати Писання та використовувати в реальному житті. Наш вечір-привітання був присвячений темі "Брат по серцю Божому". Для слова настанови на свято ми запросили спікера, викладача Ірпінської біблійної семінарії - Руслана Качура. Він у світлі Біблії пояснював на основі книги Притчі яким має бути
«мудрий чоловік», тобто для нього мають бути характерними такі якості як вірність, працелюбність, тверезість, терпеливість, лагідність та благочестя, а також якою має бути відповідно благочестива жінка. Тема була викладена дуже цікаво та змістовно, тому кожен з нас зробив важливі висновки та взяв для себе щось корисне для практичного життя християнина. Після завершення офіційної частини свята, брати мали можливість особисто поспілкуватися зі спікером та поставити йому запитання, які їх цікавили. Дякуємо Богові за Його допомогу та благословіння в організації даного спілкування!

https://vk.com/video7735902_456239112
Студент - християнин

Студент - християнин.
Першого недільного дня осені, 4 вересня, церкву Пробудження відвідав Камерний оркестр та хор ОЦЄХБ м.Києва та Київської обл. Керував музичним колективом Д-р служіння - О.Б. Крещук, керівник музично-творчого відділу ВСЦЄХБ. З надзвичайним піднесенням було проведено Хліболамання, чудовий спів хору, величний супровід оркестру.
Але метою даного особливого служіння було також звершення молитви - благословіння над студентами вузів. Студентські роки - це час рясних Господніх благословінь, рішучих дій та активного служіння. Як молодому християнину укріпитися в віру у студентські роки, та свідчити іншим про Спасителя Ісуса Христа? Пастор Ярослав Мачинский, у проповіді із Римлянам 1 розділ 16,17 вірш, запропонував студентам та усім
слухачам наслідувати приклад ап.Павла - не соромитися Євангелії Ісуса Христа. Будь ласка, проповідь «Я не соромлюся Євангелії». Рим.1.16,17
Небесний Батько, знаючи, що служити і свідкувати серед невіруючих самому складно, не лишає без підтримки молодь! Студентам-християнам українських вищих навчальних закладах активно допомагає християнська місія ССХ - це співдружність студентів-християн. ССХ реалізує свою місію у розповсюдженні Євангелії серед молодих людей, допомоги їм жити за Господніми принципами. ССХ - це молодь, що шукає Божу правду та істину, разом вивчає Слово і реалізує місійне покликання Христа. На богослужінні молитви-благословіння студенти ділилися свідченнями, як вони прийшли до живої віри у Ісуса Христа в роки навчання, як допомагають іншим студентам знайти вірну дорогу життя, як через християнські цінності вони бажають впливати на суспільство та оновлювати країну. Сьогодні в українському суспільстві є свобода віровизнання - за віру в Бога не виганяють зі шкіл чи з вузів, не знищують морально. У 2017 році на державному рівні проголошено святкування 500-ліття Реформації на Україні. Молоді, студентам також важливо знати історію попередників - послідовників Христа. Олександр Крещук поділився спогадами свого слідування за Христом з юнацьких років. У 1985 році Олександр поступив до Київської консерваторії, але як баптистський віруючий він міг бути відрахований від перших днів навчання. Нелегка військова служба у Забайкальському краї загартувала віру Олександра, а після повернення зі служби на навчання до Київської консерваторії, Господь у 1988 році дав довгоочікувану свободу проповіді Євангелії на Україні. Сьогодні десятки студентів-християн навчаються у вузах. Господь по особливому благословив служінні зі студентами, перехоплювало подих від солодкого звучання духових та струнних інструментів, від ніжних переливів музичного багатоголосся. І в цей недільний день раділи з нами небеса, так як до сім’ї християн приєдналося ще кілька Його дітей через покаяння!
Пастори Ярослав Мачинский та Олександр Крещук звершили молитву- благословіння над усіма студентами, серед яких були і першокласники - Захар та Льова.
Загальна молитва благословіння на навчальний рік була звершена 28 серпня 2016 року.
Нехай розноситься добра звістка про Ісуса Христа всіма шляхами - і через студентські лави, і через нотний стан, і через сіяння Слова повсякденним прикладом. Не будемо соромитися Євангелії Ісуса Христа!
Молодіжний відділ церкви Пробудження